Edgar Cayce, despre sanatate si boala

Edgar Cayce, despre sanatate si boala
Preț: 26,50 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 244

DESCRIERE

Edgar Cayce, despre sanatate si boala. Remedii si solutii eficiente la indemana tuturor - Carol A. Baraff Fragmente din carte: …se pare că gelatina - o pudră lipicioasă, mai curând insipidă, de obicei extrasă din pielea de vită - este o sursă importantă pentru cele două tipuri de colagen cele mai frecvente din corpul uman: tipurile I şi III. Pentru cei care au studiat deja scrierile lui Cayce cu privire la dietă şi sănătate, menţionarea gelatinei ar trebui să fie deosebit de semnificativă. Dacă aruncăm o privire asupra lecturilor lui Cayce, referitoare la legumele crude în special, constatăm că cel puţin una din zece recomandă insistent gelatina ca adaos: în alimentaţie, este de preferinţa să existe o mare cantitate de legume crude, cum ar fi: lăptucă, ţelina, morcovii, nasturelui. Toate trebuie să fie consumate crude, cu dressing şi adesea cu gelatina. Acestea (legumele) trebuie sa fie date pe râzătoare ori tăiate foarte fin, sau chiar pasate, şi astfel se păstrează toate sucurile când sunt preparate în acest fel cu gelatină. Lecturile par să considere gelatina un fel de catalizator care ajută corpul să acceseze sau să utilizeze substanţele nutritive din alimentaţie: Nu conţinutul în vitamine (al gelatinei), ci capacitatea sa de a influenţa activităţile glandelor determină glandele să preia vitaminele din ceea ce s-a absorbit sau digerat, care nu sunt active dacă nu este suficientă gelatină în corp. Amestecul cu orice substanţă chimică face ca organismul să fie capabil de a folosi ce este necesar. Atunci el devine „sensibil" la stări şi condiţii. 849-75 Extraordinara capacitate catalizatoare a gelatinei, care pare să rezulte din bogatul său conţinut de aminoacizi, a fost recunoscută de ceva vreme. După cum subliniază autorii James şi Phyllis Balch: „Enzimele şi hormonii care catalizează şi reglează toate procesele petrecute în organism sunt proteine. Proteinele ajută la reglarea echilibrului apei din organism şi menţin un pH intern corect. Ele ajută la schimbul de substanţe nutritive între fluidele intercelulare şi ţesuturi, sânge şi limfă. După cum ştim, proteinele sunt alcătuite din lanţuri aminoacizi. Scriitorii observă în continuare, ca un ecou uimitor a afirmaţiilor lui Cayce: aminoacizii ajută de asemenea vitaminele mineralele să-şi facă treaba. Chiar dacă vitaminele şi mineralele sunt absorbite şi asimilate de organism, ele nu pot fi eficiente decât în prezenţa aminoacizilor necesari. Gelatina fiind atât de preţuită, proteina colagenică asimilabili mai uşor, hidrolizată sau „predigerată", a devenit disponibilă publicului larg abia în ultima vreme. Cu toate acestea, doctorii, clinicile şi spitalele au folosit-o în ultimele decenii în programele de slăbire, în tratarea arsurilor şi a rănilor, pentru încheieturi şi pentru ţesutul conjunctiv, cât şi ca sprijin nutritiv pentru vârstnici şi pentru persoanele care suferă de boli digestive. Ca nou supliment de maxim interes, proteina colagenică este cea mai recentă „fântână a tinereţii", şi aceasta pe bună dreptate. Colagenul de tipurile I şi III este cea mai importantă piesă din alcătuirea oaselor, ligamentelor, articulaţiilor, tendoanelor, muşchilor, vaselor sanguine şi ţesuturilor. Sursele de colagen de tip II, cum ar fi glucozamina, MSM (notă: metilsulfonilmetan) şi condroitina formează cartilajul, care este deosebit de slab la artritici, deoarece ei nu-l produc aşa cum trebuie. O altă sursă eficientă pentru tipul II pare a fi supa din cartilaje de pui! Unele studii recente efectuate pe pacienţi cu artrită reumatoidă au evidenţiat o reducere semnificativă în ceea ce priveşte inflamarea articulaţiilor şi sensibilitatea acestora. După alte studii, colagenul de pui a ajutat la prevenirea atacurilor în cazul articulaţiilor sănătoase. Se aminteşte de recomandarea lui Cayce de a găti bine carnea de pui şi de a mesteca oasele! Pe lângă funcţia de cimentare internă, colagenul constituie materia primă pentru pielea, părul şi unghiile noastre… CUPRINS: Partea I: Aspecte legate de dietă Colagenul: liantul care ne ţine laolaltă Ulei de măsline pentru viaţă! Migdalele: frumuseţe şi longevitate Ciocolată şi cafea, dar fără lapte Ce să mâncăm pentru o glicemie bună? O coacăză neagră pe zi Grăsimile: cea bună, cea rea şi cea urâtă de tot - Partea întâi - Grăsimile: cea bună, cea rea şi cea urâtă de tot - Partea a doua - Problema carbonatării Să mâncăm carne? Un toast pentru vin Partea a II-a: Ajutoare şi strategii pentru sănătate Vibraţiile pozitive încălzire cu ardeiul iute de Cayenne Reconciliere cu Ambrozia Luminile vindecătoare - Cromoterapia Creativitate cu ulei de ricin: zona abdominală Creativitate cu ulei de ricin: din creştet până în tălpi Posturile cu fructe pentru o bună condiţie fizică Ipsab pentru gingii sănătoase Adevărul gol-goluţ despre expunerea la soare Trupul ca templu al frumuseţii Terapia la butoiaş — Ferestre către sănătate Glyco: o plăcere Povestea Atomidinei — Gimnastica ideală Mici ajutoare pe timpul verii Hidroterapia Mai preţios ca aurul Soluţia de argint Minunatul RAP înviorătoarea Rază Violet Masaj: ce bine! împachetarea - Partea întâi împachetarea - Partea a doua Partea a III - a: Probleme şi afecţiuni curente Răguşeală, pleacă! Netezirea cicatricilor Cum să scapi de constipaţie Ajutor natural pentru apăsarea inimii Cum să stopezi artrita Cum să scapi de hemoroizi Bucuria unei sarcini holistice Un somn bun! Vindecarea gutei, din interior! Tălpi odihnite îndulcirea stomacului Păstrând viaţa în ficat Soluţii simple ca să rămânem isteţi Adio, ulcer! TLC (Cromatografie) pentru rinichi Ţinând ritmul: Ajutor pentru inimile săltăreţe Cum să creşti un copil minunat Oprirea bâlbâieli Reumatismul şi nevrita Herpesul şi zona zoster Urticaria: mai există speranţe? Partea a IV-a: Perspective holistice Pietre vindecătoare Lapisul cântător şi încântător Uleiurile esenţiale, dincolo de parfum Cum să transformi stresul Alergiile: unitatea corp-minte Ipohondria: când totul se petrece în imaginaţie Să oprim la uşă spiritele răuvoitoare Respiraţia: un mod de viaţă Chei pentru reîntinerire Reţetă pentru o viaţă sănătoasă Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina/Sanatate

Created in 0.0205 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.