Dincolo de ratiune. Nastere, moarte si transcendenta in psihoterapie

Dincolo de ratiune. Nastere, moarte si transcendenta in psihoterapie
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 548

DESCRIERE

Cartea lui Stanislav Grof cuprinde două abordări diferite ale psihoterapiei. Pe de o parte, autorul face o recapitulare exhaustivă a principalelor teorii şi principii din psihologia şi psihiatria modernă insistând, pe bună dreptate, asupra ideilor formulate de cei mai importanţi reprezentanţi ai acestora: Freud, Jung, Adler etc., iar, pe de altă parte, propune o schimbare de paradigmă, accentuând rezultatele cercetărilor sale întreprinse cu ajutorul substanţelor psihedelice.

Dincolo de raţiune se găsesc aşa-numitele tărâmuri transpersonale, pe care chiar şi omul de ştiinţă de azi nu poate şi nu mai trebuie să le ignore. Concepţia newtonian-carteziană despre lume trebuie înlocuită cu o viziune nouă, de natură spirituală, care să reflecte poziţia omului ca element constitutiv al Universului, participant la existenţa unor lumi fascinante, de unde îşi poate extrage cunoaşterea şi metodele potrivite de abordare a unor manifestări patologice.

Metodele lui Grof au dat rezultate, iar cercetarea sa poate reprezenta un punct de cotitură în evoluţia psihoterapiei şi a instrumentarului său ştiinţific.

CUPRINS:

Introducere... 5

CAPITOLUL I
Natura realităţii: zorii unei noi paradigme... 11

CAPITOLUL II
Dimensiunile psihicului: cartografierea spaţiului interior... 123

CAPITOLUL III
Lumea psihoterapiilor: spre o integrare a abordărilor... 173

CAPITOLUL IV
Arhitectura tulburărilor emoţionale... 247

CAPITOLUL V
Dileme şi controverse în psihiatria tradiţională... 390

CAPITOLUL VI
O nouă înţelegere a procesului psihoterapeutic... 414

CAPITOLUL VII
Perspective noi în psihoterapie şi autoexplorare... 456

CAPITOLUL VIII
Epilog: criza globală actuală şi viitorul evoluţiei conştiinţei... 497

Note... 531

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0229 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.