Despre psihanaliza

Despre psihanaliza
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-111-140-7
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 128

DESCRIERE

„Despre psihanaliza” reprezinta prima expunere a teoriilor lui Freud, acesta straduindu-se sa vorbeasca in prelegerile sale pe limba unui public cultivat, insa fara orientare medicala.

Lucrarea trateaza despre traumele psihice, isteria, tratamentul cathartic, refularea si rezistenta, conflictul psihic, simptomul, principiul determinismului mental, visele, complexele patogene, sexualitatea infantila, libidoul, perversiunea sexuala, complexul lui Oedip, nevrozele, arta, transferul, sublimarea - cateva dintre cele mai importante contributii aduse de psihanaliza.

Insistand asupra fenomenelor inconstiente, Freud a gasit o farama de adevar despre natura umana, iar prin cercetarile sale a intemeiat psihanaliza ca stiinta de sine statatoare, scotand-o de sub aripa biologiei si anatomiei.

Constient sau inconstient, orice terapeut din zilele noastre ia cu el in cabinet contributiile aduse de Freud. Terapiile de toate orientarile, fie ca sunt mai moderne, de tip CBT, psihoterapia rational-emotiva, analiza tranzactionala, fie ca este vorba de Gestalt sau Bodywork, toate au fost si sunt influentate de parintele psihoterapiei, Sigmund Freud.


CUPRINS:

CUVANT INAINTE 7

PRELEGEREA I : Originea psihanalizei 37
Observatiile dr. Breuer. Traumele psihice. Istericii sufera de reminiscente. Tratamentul cathartic. Conversiunea isterica

PRELEGEREA II : Noua conceptie despre isterie 55
Refulare si rezistenta. Conflictul psihic. Simptomul si substitutul unei idei refulate. Metoda psihanalitica

PRELEGEREA III : Principiul determinismului mental 69
Cuvantul de duh. Complexul. Visele si interpretarea lor. Analiza viselor. Acte erori, rateuri, lapsusuri, acte simptomatice. Motivatia multipla.

PRELEGEREA IV : Complexele patogene 91
Simptomele morbide sunt In conexiune cu sexualitatea. Sexualitatea infantila. Auto erotismul. Libidoul si evolutia sa. Perversiunea sexuala. Complexul lui Oedip

PRELEGEREA V: Natura si semnificatia nevrozelor 109
Fuga in afara realitatii. Refugiul in boala. Regresiunea. Relatii intre fenomenele patologice si diverse manifestari ale vietii normale. Arta. Transferul. Sublimarea.
INDEX 121

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0652 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.