Despre moarte si a muri

Despre moarte si a muri
Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 352
Format: 13*20

DESCRIERE

Despre moarte şi a muri. Învăţături despre Marea Trecere de la pacienţi pentru cei dragi, medici, asistenţi şi preoţi - DR. ELISABETH KÜBLER-ROSS

 

Negare, furie, negociere, depresie, resemnare... 

Cuvinte parcă neputincioase pentru a denumi tumultul sentimentelor și emoțiilor contradictorii, insuportabile, incalificabile, dezarmante pe care le trăim în proximitatea morții, fie că am ajuns noi înșine la această limită, fie că avem grijă de cineva aflat în fața ei.

Deși toți trebuie să ne privim finitudinea cu seninătate și curaj, subiectul morții încă este înconjurat de reticență și eufemisme, făcând cu atât mai dură și mai fragilă orice confruntare cu Marea Problemă. Cartea revoluționară pe care a scris-o binecunoscuta Dr. Elisabeth Kübler-Ross este mai relevantă ca niciodată, oferindu-le o voce semenilor noștri aflați pe patul de moarte și explorând ce anume ne trezește oroarea, dezgustul, frica, fuga de moarte. Această confruntare ne ajută pe toți să ajungem într-o stare de acceptare și de pace.

Cartea Despre moarte și a muri este unul dintre cele mai importante studii psihologice despre moarte și murire, atât prin identificarea celor cinci stadii prin care trec pacienții, rudele lor și personalul medical care se ocupă de ei, cât și prin faptul că abordează deschis, onest și delicat cea mai importantă parte din viața noastră, aceea care ne determină în profunzime alegerile și felul de a fi. Cartea ni se adresează, așadar, tuturor și în orice moment, ajutându-ne să realizăm chiar acum acea schimbare majoră care să ne aducă mai puțină neliniște și mai multă înțelepciune curajoasă în legătură cu Marea Trecere.

CUPRINS:

Cuvânt înainte la ediţia aniversară, de Ira Block... 7
Prefaţă... 15

Capitolul 1. Despre frica de moarte... 17
Capitolul 2. Atitudini faţă de moarte şi de a muri... 28
Capitolul 3. Primul stadiu: Negarea şi izolarea... 59
Capitolul 4. Stadiul al doilea: Furia... 72
Capitolul 5. Stadiul al treilea: Negocierea... 108
Capitolul 6. Stadiul al patrulea: Depresia... 112
Capitolul 7. Stadiul al cincilea: Acceptarea... 144
Capitolul 8. Speranţa... 174
Capitolul 9. Familia pacientului... 196
Capitolul 10. Câteva interviuri cu pacienţi bolnavi în fază terminală... 223
Capitolul 11. Reacţii faţă de seminarul „Despre moarte şi a muri"... 296
Capitolul 12. Terapia cu bolnavul terminal... 324

Bibliografie... 333
Mulţumiri... 347

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura Initiatica/Poezie

Created in 0.0456 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.