Despre lucrarea duhovniceasca. Scrieri ascetice

Despre lucrarea duhovniceasca. Scrieri ascetice
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Autor:
ISBN: 978-973-136-702-6
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 128

DESCRIERE

Despre lucrarea duhovnicească. Scrieri ascetice - Sfantul Nil Sorski
 
Părinte al monahilor si călugăr isihast, Sfântul Nil a fost un iscusit povăţuitor de suflete, prin viaţa si opera sa.

Scrierile ascetice ne pun în mâini o comoară a literaturii duhovnicesti, prin sintetizarea învăţăturii patristice despre viaţa în Hristos, prin descrierea etapelor acţiunii păcatului în om, prin oferirea unor mijloace practice în lupta cu patimile si, mai ales, prin plasarea în centrul nevoinţei monahale a trezviei si a rugăciunii minţii.

Autorul impresionează prin smerenie si discernământ, virtuţi care răzbat pe parcursul întregii sale opere.

„Întrucât Scriptura spune că străini şi venetici sunt (Evr. 11, 13), iar dincolo, după moarte, sunt viaţa veşnică şi petrecerea cea netrecătoare fie în odihnă, fie în munci, după cum va răsplăti Dumnezeu fiecăruia după faptele lui, cade-se nouă a ne îngriji de viaţa de după moarte.

Şi pentru aceasta am predanisit domnilor fraţi ai mei scrierea de faţă, pentru mântuirea mea şi a tuturor celor ce o vor voi, înălţând conştiinţa la cele mai bune şi păzind-o de nepăsare, de viaţa cea pătimaşă, şi de răul păcatelor, şi de oamenii cugetători de cele trupeşti, şi de predaniile cele deşarte şi mincinoase, care au venit şi s-au strecurat de la vrăjmaşul şi amăgitorul nostru cel de obşte, precum şi de la lenevirea noastră.” (Sfântul Nil Sorski)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Crestinism ortodox

Created in 0.0435 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.