Despre cancer si alti demoni

Despre cancer si alti demoni
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Anul publicării: 2017
Pagini: 224
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Despre cancer şi alţi demoni - Loredana Caia
 
Cuvânt înainte de Dumitru Constantin-Dulcan
Postfaţă de Florina Pop

Pe deplin conştientă, fără ură sau revoltă, Loredana Caia ne împărtăşeşte povestea dramatică a vieţii sale într-o carte concepută ca o scrisoare deschisă, adresată tuturor celor fără speranţă, celor care au nevoie să-şi învingă, aidoma ei, un destin crud, căzut ca un trăsnet asupra vieţii lor. Acestora le spune repetat că toţi avem în noi forţa de învingători pe care trebuie doar s-o conştientizăm.
Oamenilor copleşiţi de frica morţii premature şi inexorabile, Loredana Caia le spune textual: „Nu dispera! Doar crede…” (Dumitru Constantin-Dulcan)
 
Fiecare boală vine ca o trezire. Vine să ne scuture din starea de amorţeală în care suntem şi să ne silească să facem o altă aşezare a lucrurilor importante, să punem în ordine ceea ce este cu adevărat valoros pentru noi. De multe ori, să vedem pentru prima dată ceva ce a fost tot timpul lângă noi, să conştientizăm ceea ce este esenţial pentru noi. (Loredana Caia)
 
Noua Spiritualitate este emanaţia unei Noi Ştiinţe care s-a conturat îndeosebi către sfârşitul secolului abia încheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului.
Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizaţii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiţiei umane. În acelaşi timp însă filosofia care a motivat-o nu a reuşit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasaţi, mai aproape de autodistrugere.
Colecţia noastră se deschide, aşadar, tuturor cărţilor menite să propună o soluţie de ieşire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valenţă demersului spre o lume mai bună.
Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeaşi gândire. Acesta este motivul pentru care toţi comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate. Respectul pentru viaţă, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează înfăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, şi nu a urii şi a dezbinării, constituie esenţa Noii Spiritualităţi. (Dumitru Constantin-Dulcan)
 
CUPRINS:
 
Cuvant inainte de Dumitru Constantin Dulcan
 
In loc de introducere
Eu
De ce eu?
2014 - un an in zodia cancerului
Cum am aflat ca am cancer
Jurnalul unei femei simple
Un dar floral
Ce ai face daca as muri?
Sunt asa zile
Din dragoste pentru fetele mele
In cautarea drumului bun
Cum alegi un chirurg
Invincibila
Din nou acasa
Retorica
Ce forma imbraca imaginatia mea
Nevoia de ghidare
Puterea unei femei
Unde-s multi puterea creste
Oameni si vulturi
Cugetare
Toamna noastra cea de toate zilele
Ziua de ieri
In linie dreapta
Ultima zi de radioterapie
Schimb de roluri
Despre cauza si efect
Doar cancer la san?
Rosi de la TVR Cluj a murit
Am calcat pe alaturi
Eu- intre ieri si azi
In ajun de Mos Nicolae - un altfel de jurnal
Ultima zi din 2014
Eu... in 3 minute
Mai in gluma, mai in serios
Jurnal ad-hoc
... inca un inger
Un gand rebel
Cum scapi de cancer in 3 pasi simpli
Lista filmelor tematice
Despre lacrimi si zambete
Redenumire
Un simplu banc
Redenumire 2
Cancerul in jocuri de cuvinte
Cele mai frumoase si cele mai dureroase cuvinte
In incheiere
 
A scrie pentru a trai. Postfata de Florina Pop
 
 
Vezi și alte cărți: cancer

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0250 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.