Dacia sacra

Dacia sacra
Preț: 22,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 254
Categoria: Cultura generala

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Dacia sacra - Eugen Lozovan …pe linia cercetarilor intreprinse de B. P. Hasdeu, N. Iorga, V. Parvan, Gh. Bratianu s. a., istoricul si filologul Eugen Lozovan (fost profesor la Universitatea din Copenhaga) incearca sa lumineze viata, mentalitatea, credintele si raporturile populatiei romanizate din Dacia cu 'barbarii' si cu Bizantul in cursul primului mileniu de infiripare si afirmare a poporului roman (sec. IV-XIV). Apreciate de mari savanti ai lumii, pentru rigurozitatea stiintifica si sugestiile oferite, studiile sale dau contur unei lungi perioade innegurate a istoriei nationale, relevand importantul rol cultural si politic jucat de dacii romanizati in ansamblul evului mediu european. CUPRINS: In loc de prefata: Dacia alexandrina Dacia sacra Bizantul si romanitatea scitica Romani si barbari pe cursul mijlociu al Dunarii Orase, campii si drumuri in Romania orientala De la Marea Baltica la Marea Neagra Varangii la Bizant Rurik si Dragos De dignitate vitae. Dialog cu Constantin Noica Eugen Lozovan. Schita de profil literar Repere biografice Nota asupra editiei

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0238 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.