Cultura Shiitake, ciuperca longevitatii

Cultura Shiitake, ciuperca longevitatii
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 194

DESCRIERE

Cultura Shiitake - Lentinus Edodes, ciuperca longevităţii - Dr. Ing. Ioana Tudor Shiitake este o ciupercă din estul Asiei, săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, vitamine, minerale, aminoacizi, fibre solubile şi în polizaharide. Datorită acestor calităţi, ciuperca Shiitake este un aliat al longevităţii, un remediu dovedit în boala canceroasă şi osteoporoză. Cercetătorii japonezi, chinezi şi americani au valorificat ciuperca în numeroase preparate naturiste, eficiente în combaterea unor boli grave, cum ar fi: scleroza multiplă, cancerul de sân şi de colon, hepatitele B şi C, diabetul şi psoriazisul. Mai este denumită şi „ciuperca medicinală” sau „ciuperca neagră”, „regele ciupercilor” sau „ciuperca neagră de pădure”. Cel mai interesant lucru de reţinut la acest aliment este că are capacitatea de a întări sistemul imunitar şi, implicit, ajută enorm organismul să lupte împotriva infecţiilor, a virusurilor şi altor nenorociri care-ţi pot strica o zi frumoasă (sau mai multe). Dacă mai punem pe lista aceasta beneficiile pe care consumul regulat de shiitake le are asupra inimii şi a combaterii bolilor cardiovasculare, incusiv arteroscleroza, primul lucru care trebuie să-l faceţi după ce citiţi acest articol este să vedeţi cum faceţi rost de aceste ciuperci magice. Proaspete sau uscate, shiitake sunt folosite adesea în mîncărurile vegetariene din China sau sunt adăugate în supa miso din Japonia. Nu conţine zaharuri, sare sau grăsimi, dar sunt pline de fibre. De mai bine de 6000 de ani asiaticii folosesc aceste ciuperci ca ingredient pentru minunanta lor bucătărie şi ca medicament natural pentru sănătate şi longevitate. Sunt excelente surse de vitamina B2, B5 şi B6; de proteine, magneziu şi vitamina D şi a altor şase minerale foarte importante pentru mecanismele organismului: magneziu, fosfor, potasiu, selenium, cupru şi zinc. de aceea, pentru ca toate aceste fantastice proprietăţi să nu se piardă este recomandat ca ciupercile shiitake să nu fie ţinute pe foc mai mult de 7 minute. De asemenea, acest soi de ciuperci sunt recunoscute ca o foarte bună sursă vegetariană de fier. Cel mai recent studiu despre shiitake a determinat faptul că fierul existent în acest soi de ciuperci este chiar mai bun pentru organism decît suplimentele de fier din farmacii. Astfel că, vegetarienii sau cei care consumă foarte puţină carne şi sunt în căutarea unei proteine care să suplinească lipsa cărnii, au un aliat de nădejde în shiitake. Cartea este un ghid practic, folositor atat celor incepatori cat si celor avansati. CUPRINS: Capitolul 1. Denumirea ştiinţifică şi populară Capitolul 2. Sinonime Capitolul 3. Încadrare sistematică Capitolul 4. Istoricul shiitake Capitolul 5. Specii înrudite Capitolul 6. Descrierea ciupercii. Morfologie şi fiziologie Capitolul 7. Nutriţie Capitolul 8. Factorii biologici de creştere 8. 1. Temperatura 8. 2. Umiditatea 8. 3. Aerul, ventilaţia şi concentraţia de CO2 8. 4. Lumina 8. 5. Substanţele nutritive 8. 6. Raportul C/N – carbon/azot 8. 7. pH-ul substratului Capitolul 9. Tulpini de shiitake Capitolul 10. Tehnologia de cultură a speciei lentinus edodes 10. 1. Tehnologia de cultură pe butuci de lemn sau extensivă 10. 1. 1. Alegerea şi fasonarea lemnului 10. 1. 2. Inocularea butucilor 10. 1. 3. Izolarea orificiilor sau penelor cu ceară 10. 1. 4. Incubarea sau împânzirea miceliului în lemnul butucilor 10. 1. 5. Inducerea formării fructificaţiilor 10. 1. 6. Perioada de repaus şi refacerea butucilor 10. 2. Tehnologia de cultură pe rumeguş sau intensivă 10. 2. 1. Materii prime, auxiliare şi amendamente 10. 2. 2. Reţete de substraturi pentru shiitake 10. 2. 3. Pregătirea substratului 10. 2. 4. Repartizarea în recipienţi 10. 2. 5. Sterilizarea sau pasteurizarea substratului 10. 2. 6. Incubarea sau creşterea miceliului în substrat 10. 2. 7. Formarea ciupercilor şi recoltarea 10. 2. 8. Boli, dăunători, malformaţii, prevenirea şi tratarea lor a. Boli la shiitake b. Dăunători la shiitake c. Anomalii la shiitake Capitolul 11. Calitatea ciupercilor, sortare, răcire, deshidratare, conservare, păstrare Capitolul 12. Importanţa alimentară Capitolul 13. Importanţa medicinală Capitolul 14. Reţete culinare cu shiitake Capitolul 15. Măsuri de protecţie a muncii în cultura de shiitake şi situaţii negative semnalate Glosar de termeni Lista de figuri Bibliografie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0218 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.