Cultura plantelor pentru ulei

Cultura plantelor pentru ulei
Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - in stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 220

DESCRIERE

Cultura plantelor pentru ulei. Floarea soarelui, soia, rapita, mustarul, ricinul, macul, alunele de pamant, inul pentru ulei, bumbacul, sofranelul, susanul …absenta, intr-o buna zi, a benzinei la pompe, nu va fi, categoric, un motiv de sarbatoare. Nu uitati insa, ca o rezerva apreciabila de alcool va poate scuti, macar pana una-alta, de acest stres. Noi v-am pus la dispozitie si manualul de adaptare a motoarelor pe benzina la functionarea cu alcool dar si cum se poate obtine acest alcool cultivand sfecla de zahar. Nu trebuie sa aveti niciun dubiu: cand pompele de benzina vor avea furtunurile ingramadite deasupra, asa vor arata si cele de motorina. Uleiurile vegetale ne pot trece, insa, peste acest necaz. Dar, pentru a le avea, va trebui sa cultivam plante oleaginoase. Cititi cartea pe care deja o tineti in mana si veti vedea ca nu e greu. In sfarsit, spaima lipsei de gaze naturale baga in sperieti batranul continent. Simplificand abuziv, aceste gaze sunt folosite in parte pentru arderea directa in vederea obtinerii de caldura si in alta parte pentru sinteza ingrasamintelor chimice pe baza de azot. Daca pentru obtinerea de energie termica resursele sunt multiple si, ar trebui spus aici, ca, inca, nimeni nu atrage atentia asupra potentialului enorm ce poate fi eliberat prin combustia vegetalelor devenite inutile (paie, coceni, frunze, buruieni uscate etc.) cu suplinirea consumului de gaze necesare sintezei ingrasamintelor chimice se ocupa cu mult succes o serie larga de plante cu potential de retinere a azotului in sol. Noi "v-am indreptat privirile asupra lucernei, trifoiului si lupinului. Ele sunt, insa, mai multe. CUPRINS: Introducere Capitolul 1 1.1. Uleiurile vegetale 1.2. Utilizări industriale ale uleiurilor vegetale 1.3. Perspective ale valorificării superioare a uleiurilor vegetale Capitolul 2 - Cultura plantelor oleifere 2.1. Floarea soarelui (Helianthus Annuus) 2.1.1 Biologia plantei 2.1.2 principalele soiuri de floarea-soarelui 2.1.3 Relaţiile plantei cu factorii de mediu 2.1.4 Plante premergătoare 2.1.5 Fertilitatea solului 2.1.6 Pregătirea terenului 2.1.7 Alegerea momentului pentru semănat 2.1.8 Lucrări de întreţinere 2.1.9 Combaterea bolilor şi dăunătorilor 2.1.10 Recoltare, condiţionare, păstrare 2.2 Soia (Glycine Max. (L.) Merr.) 2.2.1 Anatomia plantelor de soia 2.2.2 Relaţia plantei cu factorii de mediu 2.2.3 Zone favorabile culturilor de soia 2.2.4 Lucrările solului în vederea semănatului 2.2.5 Adâncimea de semănat 2.2.6 Lucrări de întreţinere 2.2.7 Irigarea culturii de soia 2.2.8. Combaterea bolilor şi dăunătorilor 2.2.9 Cultura succesivă 2.2.10.Recoltarea 2.3 Rapiţa. Generalităţi 2.3.1 Istoric şi importanţă 2.3.2 Clasificare ştiinţifică 2.3.3 Particularităţi biologice 2.3.4 Soiuri şi hibrizi 2.3.5 Cerinţe faţă de climă la cultivarea rapiţei 2.3.6 Rotaţia culturii de rapiţă 2.3.7 Fertilizarea culturii de rapiţă 2.3.7.1 Fertilizarea organică 2.3.7.2 Fertilizarea chimică 2.3.8 Lucrările solului 2.3.9 Solul şi clima 2.3.10 Asolamentul 2.3.11 Sămânţa si semănatul 2.3.12 Lucrările de îngrijire 2.3.12.1 Combaterea buruienilor 2.3.12.2 Combaterea bolilor 2.3.12.3 Combaterea dăunătorilor 2.3.13 Recoltarea. Producţii 2.3.13.1 Tehnologia de recoltare a rapiţei într-o fază 2.3.13.2 Tehnologia de recoltare a rapiţei în două faze 2.3.13.3 Evaluarea producţiei 2.4 Ricinul. Istoric. Importanţa culturii 2.4.1 Aria de răspândire 2.4.2 Particularităţi biologice. Soiuri 2.4.3 Relaţiile plantă - factorii de vegetaţie 2.4.4 Tehnologia de cultivare 2.4.4.1 Rotaţia. Planta premergătoare 2.4.4.2 Fertilizarea 2.4.4.3 Lucrările solului 2.4.4.4 Sămânţa şi semănatul 2.4.5 Lucrările de îngrijire 2.4.4.6 Recoltare şi producţii 2.4.7 Utilizări 2.5 Cultura muştarului. Istoric. Importanţă Suprafeţe şi producţii. Soiuri şi sortimente de bază Relaţiile planta - factorii de vegetaţie 2.5.1 Muştarul alb 2.5.2 Muştarul negru 2.5.3 Muştarul brun 2.5.4 Muştarul sălbatic 2.5.5. Relaţiile plantă — factorii de vegetaţie, cerinţe biologice şi pedo-climatice 2.5.6 Tehnologia de cultivare 2.5.6.1 Rotaţia 2.5.6.2 Fertilizarea 2.5.6.3 Lucrările solului 2.5.6.4 Sămânţa şi semănatul 2.5.6.5 Lucrările de îngrijire 2.5.7 Combaterea buruienilor la cultura de muştar 2.5.8 Dăunătorii muştarului 2.5.9 Recoltare şi producţii 2.5.10 Tehnologia fabricarii muştarului 2.6. Macul 2.7. Alunele de pamant 2.8. Inul pentru ulei 2.9 Bumbacul Introducere Istoric 2.9.1 Importanţa culturii.. 2.9.2 Bumbacul organic 2.9.3 Aria de răspândire şi suprafeţe 2.9.4 Particularităţi biologice, soiuri 2.9.5 Relaţiile plantă - factori de vegetaţie 2.9.6 Tehnologia de cultivare 2.9.6.1 Rotaţia. Planta premergătoare 2.9.6.2 Fertilizarea 2.9.7 Lucrările solului 2.9.8 Sămânţa şi semănatul 2.9.9 Lucrările de îngrijire 2.9.10. Recoltare şi producţii 2.9.11 Obţinerea fibrei de bumbac 2.10 Susanul (Sesamus Indicum L.) 2.11 Cultura şofrănelului 2.11.1 Cerinţe faţă de factorii de mediu 2.11.2 Agrotehnică 2.11.3 Boli şi dăunători Plante oleifere mai puţin cunoscute

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0229 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.