Cultura ciupercilor pentru incepatori

Cultura ciupercilor pentru incepatori
Preț: 23,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 978-606-8153-15-5
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 254

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cultura ciupercilor pentru incepatori - dr. ing. Ioana Tudor Structurată pe parcursul a 15 capitole, lucrarea de fata reprezintă un adevărat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cultivator din România. Lucrarea prezintă, pe înţelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofilă, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus si Ciuperca parfumată. CUPRINS: 1. Scurt istoric 2. Ciupercile – prieten si dusman 3. Ciupercile aliment si medicament 4. Recomandari privind consumul unor specii de ciuperci 5. Recomandari privind cultivarea 6. Ce sunt ciupercile? 7. Nutritia la ciuperci 8. AGARICUS SPP., scurta prezentare 9. Sistemul de cultura clasic la Champignon 9.1. Spaţii de cultură şi amenajarea acestora 9.2. Igienizarea spaţiului de cultură 9.3. Alte amenajări ale spaţiilor de cultură 9.4. Compostul în sistem clasic, componente 9.5. Spaţii de compostare 9.6. Tehnologia pregătirii compostului în sistem clasic 9.7. Introducerea compostului în ciupercărie 9.8. Însămânţarea în cultură clasică 9.9. Condiţii de microclimat după însămânţare 9.10. Amestecul de acoperire şi acoperirea 9.11. Lucrări de întreţinere după acoperire şi condiţiile de microclimat 9.12. Recoltarea şi randamentul în sistem classic 9.13. Cultura ciupercilor în spaţii deschise-neprotejate 9.13.1. Agaricus bisporus 9.13.2. Cultura ciupercilor Pleurotus ostreatus 10. Tehnologia culturii ciupercii termofile AGARICUS BITORQUIS, in sistem clasic 11. AGARICUS BRASILIENSIS sau AGARICUS BLAZEI, ciuperca lui DUMNEZEU 11.1. Caracterizarea morfologică 11.2. Condiţii de creştere 11.3. Pregătirea compostului 11.4. Valoarea medicinală 12. Cultura ciupercilor PLEUROTUS SPP. in sistem clasic 12.1. Specii ce se cultivă în România 12.2. Valoarea alimentară a bureţilor 12.3. Tehnologia în sistem clasic 12.4. Spaţiul de cultură 12.5. Amenajarea spaţiului de cultură 12.6. Amplasarea stelajelor 12.7. Dezinfecţia spaţiului de cultură 12.8. Substratul de cultură 12.9. Pregătirea substratului 12.10. Dezinfecţia termică a substratului 12.11. Dezinfecţia termică a materialelor proteice 12.12. Calitatea substratului 12.13. Însămânţarea ciupercilor Pleurotus spp. 12.14. Aşezarea sacilor la incubare 12.15. Fazele desfăşurării incubării 12.16. Inducţia fructificării 12.17. Fructificarea şi dirijarea microclimatului 12.18. Recoltarea ciupercilor 12.19. Randamentul obţinut şi eficienţa economică 13. Tehnologia de cultura pe substrat lignicol 13.1. Substratul de cultură 13.2. Dezinfecţia substratului 14. Tehnologia pe butuci de lemn 14.1. Alegerea materialului lemons 14.2. Inocularea butucilor 14.3. Aşezarea butucilor la incubat 15. LENTINUS EDODES, SHIITAKE, CIUPERCA PARFUMATĂ 15.1. Prezentarea speciei 15.2. Tehnologia de cultură pe butuci de lemn 15.3. Alegerea lemnului 15.4. Inocularea 15.5. Incubarea sau împânzirea miceliului în lemnul butucilor 15.6. Tehnologia de cultură pe substrat legnicol-rumeguş 15.7. Efectul medicinal al ciupercilor Lentinus edodes Lista de figuri Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0286 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.