Craciunul si Pastele in traditia initiatica

Craciunul si Pastele in traditia initiatica
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Anul publicării: 2010
Pagini: 144

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

…sărbătorile de Crăciun şi Paşte aniversate anual în întreaga creştinătate pentru comemorarea naşterii şi învierii lui Iisus se înscriu într-o lungă tradiţie iniţiatică cu mult anterioară erei creştine. Locul lor în ciclul anului - solstiţiul de iarnă şi echinocţiul de primăvară - care ne arată semnificaţia lor cosmică, ne învaţă că omul, prin apartenenţa sa la cosmos, participă profund la fenomenele de gestaţie şi înflorire petrecute în natură. Crăciunul şi Pastele, a doua naştere şi învierea, sunt în realitate două aspecte ale aceluiaşi proces: înnoirea omului, pătrunderea sa în lumea spirituală. Din Cuprins: …când omul începe să lucreze pentru a se perfecţiona, el intră în conflict cu forţele personalităţii şi ale senzualităţii sale. Iniţiatul este tocmai acela care a reuşit să stăpânească aceste două forţe punându-le în slujba sa. Vedeţi că el nu a anihilat aceste forţe, nu se spune că aceste două animale au fost alungate sau suprimate; ele erau acolo prezente, dar ce făceau? Ele suflau asupra Pruncului Iisus, îl încălzeau cu răsuflarea lor... Atunci când Iniţiatul reuşeşte să transmută măgarul şi boul în sine şi să le pună în slujba sa, ei vin apoi să încălzească şi să alimenteze copilul nou născut cu răsuflarea lor. Aceste forţe nu îl mai tulbură, nu îl mai dezechilibrează şi nu îl mai fac să sufere, nu, ele devin nişte forţe vii… CUPRINS: 1. Sărbătoarea Crăciunului 2. A doua naştere 3. Naşterea în diferitele planuri 4. "Dacă nu muriţi, nu veţi trăi" 5. Învierea şi Judecata de Apoi 6. Corpul învierii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0283 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.