Cipurile spion. Modul în care marile corporaţii şi guvernele plănuiesc să vă urmărească fiecare mişcare prin RFID

Cipurile spion. Modul în care marile corporaţii şi guvernele plănuiesc să vă urmărească fiecare mişcare prin RFID
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-136-160-4
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 344

DESCRIERE

Aceasta nu este o teorie a conspiraţiei. Sute de milioane de dolari au fost deja investiţi în ceea ce corporaţiile globale şi guvernele numesc „cea mai captivantă tehnologie nouă de la codul de bare încoace"...tehnologia supravegherii.
Ştiţi despre RFID (Radio Frequency IDentification - Identificarea prin Frecvenţă Radio)? Ei bine, ar fi cazul, deoarece în doar câţiva ani această nouă şi explozivă tehnologie ar putea spune oamenilor de vânzări, infractorilor şi iscoadelor guvernelor absolut orice despre dumneavoastră.

Bine aţi venit în lumea cipurilor spion, în care minuscule cipuri computerizate, mai reduse ca dimensiune decât un fir de nisip, vor urmări obiectele de uz zilnic - şi chiar oamenii -, monitorizând tot ceea ce posedaţi şi oriunde veţi merge. În această carte uimitoare, menită să vă deschidă ochii, veţi afla despre modul în care puternicele corporaţii plănuiesc un viitor în care:
- Persoanele străine vor fi capabile să scaneze conţinutul genţii sau servietei dumneavoastră din cealaltă parte a camerei.
- Magazinele îşi vor modifica preţurile în timp ce vă apropiaţi de ele - storcând un plus de profit de pe urma cumpărătorilor ocazionali şi a celor săraci.
- Conţinutul frigiderului şi al dulapului cu medicamente va fi monitorizat de la distanţă.
- Podelele, intrările, tavanele false şi chiar ramele tablourilor vă vor spiona - nelăsând, practic, nici un loc în care să vă puteţi ascunde.
- Implanturile cu microcipuri vă vor urmări fiecare mişcare - şi chiar vă vor transmite conversaţiile la depărtare sau vă vor trimite electroşocuri dacă nu vă conformaţi.

Aceasta nu este o teorie a conspiraţiei. Sute de milioane de dolari au fost deja investiţi în ceea ce corporaţiile globale şi guvernele numesc „cea mai captivantă tehnologie nouă de la codul de bare încoace". Dacă nu o oprim acum, rfid ne-ar putea lua şi ultimele rămăşiţe de intimitate şi ar putea inaugura lumea de coşmar a supravegherii totale.

KATHERINE ALBRECHT este fondatorul şi directorul organizaţiei CASPIAN (Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering). Doctorand la Harvard, Albrecht a apărut ca una dintre cele mai puternice voci susţinătoare ale respectării dreptului la intimitate în lumea high-tech rapid schimbătoare de azi, oferind mii de interviuri în mass-media şi dând mărturii despre RFID înaintea legislatorilor din întreaga lume. Revista „Executive Technology" o numeşte pe Katherine „poate cea mai rezonantă voce susţinătoare a dreptului la intimitate" şi revista „Wired" a poreclit-o „Erin Brockovich" a RFID.

LIZ McINTYRE este directorul de PR şi strategul celor mai multe campanii de succes ale organizaţiei. Fost analist bancar şi contabil autorizat, investigaţiile întreprinse de McIntyre în domeniul politicilor corporaţiilor şi al neregulilor birocratice beneficiază de aptitudinile sale de cercetător meticulos şi de ochiul său vigilent de investigator. McIntyre este cunoscută cel mai bine, poate, pentru abordările accesibile şi pline de viaţă ale subiectelor din lumea tehnologiei, sub pseudonimul MoneyMom, ca foiletonist şi consilier în problemele financiare ale familiei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0214 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.