Cele zece mari puteri cosmice

Cele zece mari puteri cosmice
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 129
Format: 13*20
Categoria: Yoga

DESCRIERE

Cele zece mari puteri cosmice - Dasa Mahavidya

Lucrarea de fata este deja clasica printre cautatorii caii spirituale tantrice. Servindu-se de cuvintele unor mari intelepti contemporani ai Indiei, precum Śri Aurobindo sau Śri Kapali Śastriar – care i-a si influentat profund viata –, dar si de citate din scripturile intelepciunii vedice si tantrice, autorul ei, S. Shankaranarayanan ne introduce intr-o invatatura centrala a tantrismului hindus, cea legata de cele Zece Mari Cai de Cunoastere a lui Dumnezeu (daśa mahāvidyā), personificate prin zece divinitati cardinale.

Departe de a fi doar un text descriptiv, cartea „Cele Zece Mari Puteri Cosmice” ne ofera atat intelegerea dinamicii acestor realitati in si in afara noastra, cat si modalitati practice puternice de conectare cu acestea la modul meditativ. Din acest punct de vedere cititorul are acces la unul dintre cele mai complete si generoase – la modul operativ – manuale de acest fel accesibile occidentalului.

 

CUPRINS:

Traditia tantrica si Cele Zece Mari Cunoasteri Divine

(daśa mahāvidyā) - Introducere în tema... 9

Prefata... 23

Disciplinele cunoasterii divine... 25

Kālī... 39

Tārā... 49

Tripura Sundarī... 63

Bhuvaneśvarī... 75

Tripura Bhairavī... 87

Chinnamasta... 101

Dhūmavatī... 117

Bagalāmukhī... 131

Mātaṅgī   ... 143

Kamalātmikā... 157

Corespondenta cu alte discipline spirituale... 167

Sādhana... 181

Sinteza... 187

Index al yantrelor si mantrelor daśa mahāvidyā care apar în lucrare... 190

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0382 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.