Cele patru legaminte. Ghid practic pentru redobândirea libertăţii personale

Cele patru legaminte. Ghid practic pentru redobândirea libertăţii personale
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 973-85646-8-9
Editura:
Anul publicării: 2002
Pagini: 160
Categoria: Samanism

DESCRIERE

"Cele Patru Legaminte" Cartea intelepciunii toltece-  reprezinta un puternic cod de conduita care ne poate transforma rapid viata, permitandu-ne sa experimentam libertatea personala, adevarata fericire si adevarata iubire.

Continuand traditia lui Castaneda, Ruiz distileaza esenta intelepciunii toltece, definind in mod clar si impecabil ce inseamna sa traiesti ca un luptator pentru pace in lumea moderna.

Intreaga umanitate cauta adevarul, dreptatea si frumusetea. Suntem cu totii intr-o eterna cautare a adevarului numai pentru ca noi credem doar in minciunile pe care le-am inmagazinat in mintea noastra.

Suntem in cautarea dreptatii din cauza ca in sistemul nostru de convingeri nu gasim nicaieri dreptatea. Suntem in cautarea frumusetii deoarece indiferent cat de frumoasa ar fi o persoana, ea nu crede ca este frumoasa cu adevarat.

Cautam si cautam, dar totul se afla deja in noi. Nu exista un alt adevar care trebuie gasit. Oriunde ne intoarcem capul, tot ceea ce vedem este adevarat, dar din cauza credintelor si a conditionarilor pe care le-am inmagazinat in mintea noastra, noi nu avem ochi pentru acest adevar. Noi nu vedem adevarul pentru cã suntem orbi. Ceea ce ne orbeste sunt acele false credinte pe care le avem in mintea noastra.

Simtim nevoia sa stim ca noi avem dreptate, iar toti ceilalti gresesc. Credem in convingerile noastre, dar tocmai ele ne pregatesc pentru suferinta. Este ca si cum am trai in mijlocul unei ceti atat de dese incat nu ne lasa sa vedem dincolo de varful nasului. Traim intr-o ceata care nici macar nu este reala. Ceata este un vis, visul nostru personal, care include tot ceea ce credem, toate conceptiile pe care le avem despre ceea ce suntem cu adevarat, toate compromisurile facute cu ceilalti, cu noi insine si chiar cu Dumnezeu.

CUPRINS:

Toltecii... 9

Introducere: Oglinda prăfuită... 11

1. Civilizarea planetei şi visul planetar... 17
2. Primul Legământ
Fii impecabil în tot ceea ce spui... 39
3. Al Doilea Legământ
Nu considera nimic ca fiind personal... 59
4. Al Treilea Legământ
Să nu faci presupuneri inutile... 73
5. Al Patrulea Legământ
Fă întotdeauna ce îţi stă în puteri... 85
6. Calea Toltecă a Libertăţii
Încălcarea vechilor Legăminte... 103
7. Noul vis
Raiul pe Pământ... 131

Rugăciuni... 137

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0311 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.