Cartea viei si a vinului

Cartea viei si a vinului
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - in stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 170

DESCRIERE

Cartea viei si a vinului. Manualul viticultorilor de toate marimile - Vitalie Gutu, Fl. Mateescu, M. Avarvarei Cartea a fost structurată pe trei capitole principale, aparent diferite din punct de vedere profesional dar atât de legate între ele: înfiinţarea unei plantaţii de orice mărime pornind de la mijloacele pe care fiecare ni le putem permite, protecţia plantelor faţă de boli şi dăunători şi, ca o răsplată a muncii de peste an, obţinerea, condiţionarea şi păstrarea vinurilor din struguri. La întocmirea primei părţi, un inginer viticultor cu practică îndelungată s-ar fi simţit ca peştele in apă aşa cum şi un inginer chimist specializat in agrochimie sau un specialist în tehnici de fermentaţie s ar fi simţit la întocmirea următoarelor două părţi. O separaţie bruscă intre cele trei grupe de activităţi nu se poate face fără riscuri. Pentru întocmirea unei lucrări unitare cu o abordare atât dc largă este nevoie, în primul rând, de un limbaj care sa-i fie familiar fiecăruia dintre participanţii la ridicarea construcţiei. Dar dobândirea acestui limbaj comun trece, obligatoriu, prin practică. Practică nu doar în unul din cele trei domenii de bază legate de viticultură d in toate, chiar dacă nu în egală măsură. Acesta este motivul pentru care cartea de faţă apare cu o oarecare întârziere faţă de momentul în care se simţea nevoia ei. Autorii deşi provin din trei zone viti- vinicole relativ îndepărtate între ele, sunt proprietari de vie, îşi supraveghează personal lucrările de îngrijire şi protecţie a plantelor şi sunt primii decidenţi in legătură cu ce trebuie făcut în propriile crame. Să sperăm că ne-au oferit majoritatea cunoştinţelor pe care le deţin. CUPRINS: Cuvant introductiv PARTEA I. CARTEA VIEI Infiintarea si intretinerea plantatiilor de vita de vie Capitolul 1. Infiintarea viilor pe langa casa din hibrizi direct producatori Capitolul 2. Tehnologia obtinerii vitelor altoite Capitolul 3. Infiintarea plantatiei de vita de vie Capitolul 4. Sisteme de sustinere Capitolul 5. Taierile de formare si intretinere Capitolul 6. Forme de conducere Capitolul 7. Lucrarile de intretinere a viilor pe rod Capitolul 8. Boli si daunatori PARTEA A II-A. CARTEA VINULUI Capitolul 1. Inventarul minim pentru obtinerea, conditionarea si pastrarea vinului Capitolul 2. Materia prima, preluarea si conditionarea primara Capitolul 3. Fermentarea mustului Capitolul 4. Intretinerea vinurilor dupa incetarea fermentarii 44 de intrebari si raspunsuri despre vin

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0208 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.