Cartea despre nimic

Cartea despre nimic
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Autor:
ISBN: 978-973-8471-73-3
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 288

DESCRIERE

Când nu mai există preferinţe şi antipatii, vederea devine limpede, iar ceilalţi îţi apar exact aşa cum sunt. Când această claritate se extinde asupra întregii conştiinţe, existenţa în ansamblul ei îşi revelează realitatea în faţa ta. Această realitate este Dumnezeu, sau adevărul absolut.

Misiunea celui care caută realitatea constă în a întrerupe cercul vicios al gândirii, păstrându-şi însă luciditatea. Aceasta este diferenţa între un înţelept şi un prost: niciunul nu gândeşte, dar primul rămâne lucid, în timp ce al doilea este absolut inconştient.

Transmutaţi energia gândirii într-o energie a lucidităţii. Rupeţi cercul vicios al gândirii, în care conştiinţa nu face altceva decât să se rotească la infinit, până când ameţeşte de tot. Purificaţi-vă astfel conştiinţa. Ea nu trebuie anihilată; tot ce trebuie să faceţi este să opriţi procesul de rotire a ei în cercul vicios al gândirii. în acest fel, conştiinţa voastră se va cristaliza. Pe de altă parte, nu renunţaţi nicio clipă la acţiune.

Încercaţi să înţelegeţi: fericirea, nefericirea, tristeţea, bucuria - toate acestea vin şi pleacă, la fel ca şi vremea. Singur martorul rămâne centrul tuturor lucrurilor, imuabil, neschimbător, lipsit de cauză, unic. Căutaţi acest martor înlăuntrul vostru şi în final totul vă va deveni clar. Atunci când atingi starea de claritate în interior, realitatea exterioară devine transparentă.

CUPRINS:

CAPITOLUL 1 Marea Cale nu este dificilă... 7

CAPITOLUL 2 Calea este perfectă... 35

CAPITOLUL 3 Nu mai vorbi şi nu mai gândi... 65

CAPITOLUL 4 Întoarcerea la rădăcini... 89

CAPITOLUL 5 Unitatea vidului... 115

CAPITOLUL 6 Nu îţi propune niciun ţel... 139

CAPITOLUL 7 Toate visele trebuie să înceteze... 177

CAPITOLUL 8 Viaţa trăită în adevărata credinţă... 209

CAPITOLUL 9 Nu există doi... 233

CAPITOLUL 10 Unitatea vidului... 257

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0259 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.