Calea spirituala Yoga

Calea spirituala Yoga
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 230

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Yoga nu trebuie privită ca o religie; ea este o ştiinţă pură, exactă, care spune: experimentează, dar experimentează în interior; ai curajul de a experimenta noul ascuns în interior. Cel care caută să intre pe calea Yoga, o descoperă cu adevărat când înţelege revelaţia inutilităţii minţii.

Mulţi yoghini adoptă o atitudine de luptător, dar aceasta nu este necesară. Dimpotrivă, ea reprezintă un mare obstacol pe cale. Lăsaţi-o afară. Reţineţi un principiu important: tot ce vă este necesar în exterior, în interior devine un obstacol. Iar acest lucru este valabil necondiţionat.

Aici trebuie să încercaţi exact metodele inverse. Dacă îndoiala este necesară în lumea exterioară, de pildă în cercetarea ştiinţifică, în lumea interioară orice investigaţie are la bază credinţa. Dacă agresivitatea este necesară în lumea exterioară pentru a cuceri putere şi prestigiu, este evident că în lumea interioară nu vă va ajuta decât smerenia şi abandonarea. Dacă în lumea exterioară ai nevoie de o minte inteligentă şi vicleană, în cea interioară nu îţi poate folosi decât o minte de copil, inocentă şi incapabilă să facă tot felul de calcule.

Pe cât de celebră este practica Yoga, pe atât de puţin este cunoscută. Pe cât de mult o critica cei ce nu au participat niciodată la o lecţie de Yoga, pe atât de mult o apară aceia care s-au convins de binefacerile ei, datorita faptului că au obţinut rezultate.

Yoga este o ştiinţă, iar cel mai mare savant al ei a fost Patanjali. Nimeni nu poate fi comparat cu el. Pentru prima oară în istoria umanităţii, acest om a redus religia la stadiul de ştiinţă. El a transformat religia într-o ştiinţă, revelându-i legile. Ea nu cere nimănui să creadă în ceva anume. Singurul lucru pe care îl cere ea este să "experimentezi". La fel cum ştiinţa are nevoie de experimente de laborator, Yoga îţi cere să experimentezi. Nu există nici o diferenţă între experiment şi experienţa; singura diferenţă este dată de direcţie. Un experiment este orientat către exterior, în timp ce o experienţă este interioară. Altfel spus, experienţa este un experiment interior.

Yoga este o ştiinţă existenţiala, experimentala. Nu ai nevoie de credinta, ci de curaj.
O credinţă este ceva superficial. Ea nu transformă în nici un fel fiinţa. Astăzi poţi fi hindus, şi mâine poţi trece la creştinism. Poţi trece de la Gita la Biblie, apoi, la fel de uşor, la Coran. Omul care a trecut de la una la alţii rămâne însă acelaşi. Tot ce şi-a schimbat el sunt convingerile. Convingerile sunt la fel ca şi hainele. Ele nu transformă nimic substanţial. Omul rămâne acelaşi. Nu poţi ajunge la adevăr cu ajutorul convingerilor, ci doar prin experienţă, prin propriile tale realizări.

CUPRINS:

Capitolul 1
ŞI ACUM, DISCIPLINA NUMITĂ YOGA... 9

Capitolul 2
CELE CINCI MODIFICĂRI ALE MINŢII... 37

Capitolul 3
SECRETUL CONSTĂ ÎN EFORTUL CONSTANT... 75

Capitolul 4
CELE OPT ETAPE... 109

Capitolul 5
POSTURĂ ŞI RESPIRAŢIE... 141

Capitolul 6
YOGA ESTE CALEA RAPIDĂ
Răspunsuri la întrebări... 177

Despre autor... 229

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0475 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.