Barca goala - intalnirea cu neantul

Barca goala - intalnirea cu neantul
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 352

DESCRIERE

Barca goală - întâlnirea cu neantul - Osho

 
 Dacă pământul acesta va fi vreodată religios, atunci nu vom propovădui creştinismul, hinduismul, islamismul ori budismul. Aceasta este una dintre cele mai mari crime care s-au înfăptuit vreodată pe această planetă. Îi vom învăţa pe oameni starea de rugăciune, îi vom învăţa meditaţia, dar nu sectele. Nu-i vom învăţa cuvinte şi credinţe; îi vom învăţa un mod de viaţă. îi vom învăţa fericirea. Îi vom învăţa extazul.
    Îi vom învăţa cum să privească un copac, cum să danseze cu copacii, cum să fie mai sensibili, cum să fie mai vii şi să se 
bucure de binecuvântările pe care ni le oferă existenţa - dar nu cuvinte, nu credinţe, nu filozofii, nu teologii. Nu, nu-i vom duce la biserică, la templu sau la moschee, fiindcă locurile acestea sunt surse de corupţie. Corup mintea. Ne vom duce copiii în natură; acolo este templul, acolo este biserica adevărată.
    Ne vom învăţa copiii să privească un nor care pluteşte pe cer, soarele care răsare, luna în întunericul nopţii. Îi vom învăţa să iubească şi-i vom învăţa să nu ridice bariere în calea iubirii, a meditaţiei, a rugăciunii. Îi vom învăţa să fie deschişi şi vulnerabili, nu le vom închide minţile. Îi vom învăţa, desigur, cuvinte, dar îi vom învăţa în acelaşi timp tăcerea, fiindcă dacă fundamentul lor va fi format din cuvinte, tăcerea va deveni dificilă.
 
CUPRINS:
 

CAPITOLUL 1 Pâinea este arsă... 5
CAPITOLUL 2 Omul Tao... 41
CAPITOLUL 3 Bufniţa şi fenixul... 81
CAPITOLUL 4 Scuze... 107
CAPITOLUL 5 Trei dimineaţa... 137
CAPITOLUL 6 Nevoia de-a învinge... 167
CAPITOLUL 7 Trei prieteni... 195
CAPITOLUL 8 Inutilul... 223
CAPITOLUL 9 Mijloace şi Scopuri... 249
CAPITOLUL 10 Unitate... 283
CAPITOLUL 11 Funeraliile lui Chuang Tzu... 313

Despre autor... 339
Centrul internaţional de meditaţie Osho... 341

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0437 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.