Aspiratia. Rugaciunea si Japa. Yoga. Meditatia

Aspiratia. Rugaciunea si Japa. Yoga. Meditatia
Preț: 13,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-88157-7-3
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 144

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

…adevarata aspiratie vine de la psihic; cu un vital purificat si supus psihicului aspiratia devine mai intensa, dar daca vitalul nu este pur, reactia este de intensitate rajasica, de neastampar, nerabdare, depresie si dezamagire.

Pentru a ajunge la adevar si esenta, trebuie sa fim pregatiti sa renuntam mai intai la orice forma de atasament. Nu renuntarea exterioara este cea mai importanta, ci renuntarea interioara ...

Rugaciunea ne ajuta sa stabilim mai intai o legatura pe un plan mai jos, unde inca mai exista egoism si amagire; insa dupa o vreme vom putea sa depasim acest plan si sa ne inaltam inspre adevarul spiritual.

Sufletul se indreapta inspre Sufletul-Mama cu toate neimplinirile si sperantele lui, iar Mama Divina cauta sa il aline cu iubirea care ii izvoraste din inima. Acesta este locul in care iubirea este la ea acasa, locul in care ne intoarcem din peregrinarile noastre, unde ne aflam in sfarsit odihna.

Yoga nu poate fi urmata fara o desteptare prealabila a intregii noastre fiinte la o alta existenta, mai spirituala, mai vasta. ...vorbim de Yoga, dar in alta parte o vom numi altfel, ratiunea de a trai, de exemplu. Iar cei aplecati spre religie pot sa-i spuna altfel, Prezenta Divina, de pilda.

Numarul orelor pe care le petreci meditand nu este neaparat un indiciu al progresului spiritual. Adevaratul progres apare abia atunci cand vei constata ca esti in stare sa meditezi fara ca acest lucru sa ti se para un efort. Odata ajuns la acest nivel ai sa vezi ca este mai dificil nu sa meditezi, ci sa te opresti din meditat; devine tot mai greu sa nu mai meditezi, sa nu te mai gandesti la Divinitate, sa te intorci la constiinta obisnuita.

CUPRINS:

ASPIRAŢIA

Aspiraţie şi respingere ... 9
Adevărata aspiraţie ... 12
Tipuri de aspiraţie ... 17
Flacăra ... 19
Aspiraţia în practică ... 25
Renunţarea - importanţă şi metodă ... 29
Renunţarea - nu la viaţă, ci la viaţa trăită în eroare ... 36

RUGĂCIUNEA ŞI JAPA

De ce ne rugăm ... 41
Puterea rugăciunii ... 45
Cum să ne rugăm ... 47
Ce să cerem Divinităţii ... 53
Rugăciunea şi aspiraţia ... 58
Adevărata rugăciune ... 64
Rugăciunea colectivă ... 67
Japa şi mantra ... 69
Puterea mantrei ... 71

YOGA

Ce este Yoga ... 73
Sistemele Yoga ... 77
Yoga integrală ... 83
Calea ... 88
Dificultăţi în Yoga ... 95
Yoga şi viaţa de zi cu zi ... 100

MEDITAŢIA

Ce este meditaţia ... 105
Cum să medităm ... 112
Obstacole care apar când medităm ... 116
Adevărata meditaţie ... 120
Meditaţia colectivă ... 122
Concentrarea - natura şi importanţa ei ... 126
Cum să ne concentrăm ... 130
Centrii concentrării ... 133
Adevărata solitudine ... 135
Ce faci în momentele de recreere ... 137

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0322 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.