Arta de a medita. De ce sa meditam? La ce? Cum?

Arta de a medita. De ce sa meditam? La ce? Cum?
Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-7694-63-8
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 146
Categoria: Religie

DESCRIERE

… tocmai pentru cei care doresc sincer să practice meditaţia am adunat aceste învăţături ce-şi au izvorul în budismul cel mai autentic. Transformarea interioară, aceea care implică spiritul, este cea mai pasionantă dintre aventuri. Şi acesta este, de fapt, adevăratul sens al meditaţiei.

Scopul meditaţiei este eliberarea minţii noastre de ignoranţă şi suferinţă. Cum să procedăm? Simpla dorinţă de a ajunge aici nu este suficientă. Trebuie să aplicăm o metodă sistematică, ce ne permite eliberarea minţii de vălurile care o întunecă. Iar această misiune îi revine tocmai minţii; să ne asigurăm deci mai întâi că este capabilă să o îndeplinească. Dacă nu stă locului nici măcar o singură clipă, cum s-ar putea elibera atunci de nepricepere?

Mintea seamănă cu o maimuţă prinsă în mai multe laţuri, care sare continuu în toate părţile. Ar vrea să se dezlege, dar, cum nu stă o clipă, nici ea, nici altcineva nu poate desface nici măcar un nod. Trebuie mai întâi să o liniştim. La fel trebuie procedat şi cu mintea, începem prin a o linişti şi a o aduce în stare de atenţie. Calmarea maimuţei nu înseamnă că vom face animalul să rămână liniştit, pentru a-l păstra înlănţuit, Scopul este să profităm de acest răgaz pentru a-i reda libertatea.

In acelaşi mod va fi utilizată şi stăpânirea de sine ce caracterizează mintea atunci când este calmă, atentă, limpede şi suplă, pentru a o elibera din legăturile create de gândurile rătăcitoare, de emoţiile confiictuale şi de confuzie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0214 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.