Alimentatia echilibrata a omului sanatos. Principiile dietei naturiste

Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
Autor: Pavel Chirila
ISBN: 973-659-184-6
Editura: National
Anul publicării: 2011
Pagini: 156
Categoria: Alimentatie/naturala
DESCRIERE
Alimentatia echilibrata a omului sanatos. Principiile dietei naturiste
…se recomanda ca 80% din alimentatie sa fie generatoare de alcalinitate si 20% generatoare de aciditate. In felul acesta organismul va functiona la parametri optimi (adica urina si saliva la un PH de 6,5 iar sangele la un PH de 7,35-7,45). Se stie ca o aciditate mare a umorilor si a tesuturilor predispune la instalarea unor boli grave: cancer, imunopatii, reumatisme, ateroscleroza etc.
……….
Aceasta carte vine in sprijinul consumatorului, oferindu-i informatii extrem de utile despre un domeniu insuficient cunoscut în România.
Majoritatea specialiştilor sunt de părere că alimentaţia modernă este principala cauză incriminată în apariţia şi răspândirea largă a bolilor din vremea noastră.
Dezastrul ecologic a început în secolul al XIX-lea; astfel, odată cu schimbarea alimentaţiei s-a schimbat şi patologia. Cea mai bună dovadă în acest sens este că anumite comunităţi care au rămas la alimentaţia ancestrală nu cunosc bolile moderne.
Conceptul alimentaţiei ancestrale se afirmă tot mai mult în lume. Cartea de faţă vă oferă noţiuni fundamentale ale acestui concept, precum şi reţete elaborate pe baza principiilor alimentaţiei echilibrate a omului sănătos.
CUPRINS:
Capitolul 1. Echilibrul acido-bazic
Capitolul 2. Greseli in alimentatia moderna
Folosirea exclusiva sau abuziva a painii albe
Zaharul. Aditivii. Folosirea sarii albe extrafine.
Rafinarea uleiului.
Renuntarea la alimentele integrale.
Organisme modificate genetic.
Abuzul alimentar. Abuzul de carne si grasimi.
Folosirea apei de retea si a straturilor de suprafata.
Poluarea hranei. Folosirea inlocuitorilor.
Consumarea bauturilor racoritoare nenaturale.
Tratarea termica abuziva.
Tehnologii si produse care denatureaza starea naturala a alimentelor.
Consumarea excesiva a alimentelor moi.
Poluarea carnii si a produselor din carne.
Consumul unor alimente sarace in pigmenti vegetali.
Alimentatie excesiva.
Lipsa alimentatiei naturale a sugarului. Vasele in care se prepara mancarea.
Efectul radiatiilor asupra alimentelor. Afumarea alimentelor.
Substante administrate animalelor si plantelor.
Poluarea solului. Lipsa convingerilor si a practicilor legate de postul alimentar.
Capitolul 3. Consecintele alimentatiei moderne
Capitolul 4. Principiile dietei naturiste
Alimentul integral. Cerealele. Fructele. Apa. Legumele. Zarzavaturile. Ciupercile. Mierea. Pestele. Ouale. Lactatele. Problema fibrelor. Problema vegetarianismului. Problematica alcoolului, cafelei, ceaiurilor si condimentelor. Grasimile. Carnea. Postul. Ritmul meselor. Sfaturi practice. Dieta si cancerul. Dieta si ateroscleroza. Dieta si obezitatea. Dieta si alergiile. Alimente ce trebuie evitate. Sarea. Continutul in principii nutritive al unor alimente.
Capitolul 5. Retete care respecta principiile alimentatiei
Micul dejun. Pranzul. Supe. Ciorbe. Mancaruri. Cina. Condimente. Salate. Deserturi. Paine de casa si specialitati. Prepararea iaurtului de casa. Prepararea borsului de casa. Prepararea ceaiului si a cafelei. Bauturi naturale.
Bibliografie
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 55,00 lei
- 24,00 lei25,00 lei (-4%)
- 24,00 lei25,00 lei (-4%)
Promoţii
-- 24,00 lei25,00 lei (-4%)
- 24,00 lei25,00 lei (-4%)
- 34,00 lei35,00 lei (-2,86%)
Asistenţă online
-![]() |
Suntem deconectați |
RECENZII