Alimentatia corecta izvor de sanatate si longevitate

Alimentatia corecta izvor de sanatate si longevitate
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 978-606-92454-0-8
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 136

DESCRIERE

O alimentatie este echilibrata atunci cand ea acopera necesarul de energie, nu este prea bogata in substante nutritive, dar nici deficitara, cand contine toate substantele nutritive in proportia necesara si, pe cat posibil, nu contine substante daunatoare.

Pe termen lung ne putem hrani corect numai daca stim care sunt substantele nutritive, pe care le contin alimentele si rolul lor pentru buna functionare a organismului.

Sunt prezentati principalii nutrienti (proteinele, hidratii de carbon, vitaminele, mineralele, antioxidantii, enzimele, substantele bioactive) si rolul lor in prevenirea imbolnavirilor si prelungirea duratei de viata.

Din Cuprins:

Proteinele constitue partea cea mai importanta a alimentatiei noastre si nu pot fi inlocuite prin nici o alta substanta nutritiva. Proteinele constitue, in primul rand, componenta a celulelor, sangelui, enzimelor, hormonilor si anticorpilor.

Partea principala a proteinelor o constitue aminoacizii. Acestia sunt formati din urmatoarele elemente: carbon, hidrogen, oxigen si azot. Exista si aminoacizi care contin si sulf. Elementul tipic pentru aminoacizi este azotul. Proteinele sunt substante alcatuite in mod exclusiv din aminoacizi.

Moleculele de proteine sunt alcatuite din foarte multi aminoacizi (din mai mult de 100 aminoacizi legati intre ei). Din multimea posibilitatilor de legatura a aminoacizilor se explica numarul mare al diferitelor proteine. Fiecare organism este alcatuit din proteine proprii, pe care si le construieste el insusi din aminoacizi. Importanti pentru alimentatie sun aproximativ 20 de aminoacizi. 8 aminoacizi sunt esentiali.

Organismul nu poate sa construiaca singur acesti aminoacizi si de aceea trebuie sa-i ia din alimentatie, in mod regulat. Urmatorii aminoacizi sunt de baza pentru organismul omenesc: izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul, valina si leucina.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0245 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.