200 de intamplari nostime din viata Parintilor

200 de intamplari nostime din viata Parintilor
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 306

Recomandă unui prieten

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

200 de intamplari nostime din viata Parintilor - Romeo Petrasciuc …de multe ori un zâmbet e mai bun ca orice predică. Şi aceasta o ştiu foarte bine cei care reuşesc să sfarme unele din cele mai grele inimi, pietrificate în indolenţă sau nepăsare. Pentru că sufletul deschis, inima curată, dragostea pentru celălalt se pot conjuga nemărginit într-un surâs de drag. Nu cred că întâmplător doar nouă, oamenilor, ni s-a dăruit zâmbetul. Toţi zâmbim în aceeaşi limbă şi această disponibilitate comunicativă şi expansivă se asortează cu orice. Iar atunci când zâmbetul vine dintr-o iubire sinceră, nepervertită, pentru Dumnezeu şi oameni, el poate fi dătător de minune. Copiii sunt cei mai convingători în acest sens. Şi nu cred că Dumnezeu nu le răspunde neîntârziat, şi El, cu câte un zâmbet... Un gânditor creştin le spunea la un moment dat discipolilor săi: „Când le veţi predica despre Cer, să fiţi bucuroşi şi să zâmbiţi; dar când le veţi predica despre iad sunt de ajuns feţele voastre..." Fragmente din carte: Un bunic, foarte credincios, a căzut bolnav la pat, cu o febră extrem de generoasă. Nepoţelul preferat, îngrijorat peste măsura, tot evada în camera bunicului şi îl tot întreba ce să facă pentru el, să îşi revină, să fie bine. într-una din zile, bunicul îi spune: — Uite, am temperatură mare, sunt tot înfierbântat, ard. Dacă vrei, fa o rugăciuniţă, aşa cum ştii tu, pentru că Dumnezeu face mereu minuni pentru rugăciunile copiilor. Pentru că Lui Ii plac foarte-foarte mult copiii şi le ascultă rugăciunile. Şi, pentru a fi şi mai convingător, bunicul îi ia mânuţa copilului şi i-o atinge de frunte, să simtă cât de mare îi e temperatura. La care, mititelul îşi începe înduioşat rugăciunea: - Doamne, Doamne, Te rog, fa-l rece pe bunicul!... ………………….. …într-o bucuroasa dimineaţă de mai, în chilia sa plină de lumină, m-am văzut pentru ceva vreme cu Părintele Arsenie Papacioc. între altele, mi-a povestit atunci două episoade ale vieţii sale de o sfătoasa savoare. în vremea detenţiei sale, în repetate rânduri, Părintele Arsenie e ridicat de caralii şi bătut îngrozitor, pentru a-1 determina să-şi renege încredinţările religioase şi să afirme, efectiv, că nu există Dumnezeu. într-unul din aceste momente, Părintele începe să râdă cu o poftă extraordinară, de o ostentaţie rară. Iritat la culme, unul din gardieni îl întreabă de ce râde şi, pentru a-şi arăta proverbiala inteligenţa în gestionarea situaţiilor conflictuale, îi propune să îi destăinuiască motivul acestei bune dispoziţii..., pentru a râde amân doi. La care Părintele Arsenie îi răspunde: „Bine, spun ca tine, că nu există Dumnezeu. Insă tine seama de un lucru: dacă Dumnezeu există, ne-am ars amândoi!"

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0213 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.