Spiritul dreptei. Intre traditie si actualitate

Spiritul dreptei. Intre traditie si actualitate
-8%
ISBN: 978-973-1913-99-5
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 304
Preț: 23,00 lei
25,00 lei (-8%)
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1

DESCRIERE

Spiritul dreptei. Între tradiţie şi actualitate - Razvan Codrescu

 
După 21 de ani, cartea mea de debut, Spiritul drep­tei [1], reapare într-o ediție revăzută și adăugită, pe care o consider definitivă. Celor două secțiuni inițiale – „Di­men­siunea spirituală” (12 texte) și „Dimensiunea poli­tică” (12 texte) – le-am atașat în „Addenda” trei texte de sinteză scrise ulterior [2] (dar care sînt dezvoltări ale principalelor teme și idei ale cărții, de unde și unele for­­­mulări repetitive, ce sper că vor afla înțelegerea și ier­tarea cititorilor). Am actualizat o parte din notele de subsol [3] și am introdus cîteva note noi, acolo unde am simțit că era absolut necesar, din diferite rațiuni contex­tuale. „În loc de postfață” am optat pentru reproducerea unui interviu mai recent (apărut în Luceafărul de dimi­neață) și care nu se regăsește în volumul meu de inter­viuri Sic credo. Mărturisiri dialogale [4]. La final am in­clus și o listă cronologică a cărților pe care le-am scris, tradus sau îngrijit între timp (și care mai toate au cres­cut, într-un fel sau altul, din Spiritul dreptei). 
Pe coperta finală am păstrat textul de prezentare al primei ediții, semnat de directorul de pe atunci al Edi­turii Anastasia, d-l Teodor Baconsky [5]. 
Sînt dator cu mulțumiri prietenului Valentin Dan pen­tru coperta noii ediții, ca și colegilor de la Christi­ana pentru tot sprijinul acordat acestui nou demers edi­torial. 
În ce mă privește, încerc să nu-mi fac asupra cărții mai puține iluzii azi decît îmi făcusem ieri... 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0483 sec