Opere politice

Opere politice
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 1586
Format: 21*23
Categoria: Filozofie
Preț: 441,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1

DESCRIERE

Opere politice - Mihai Eminescu

 
Mihai Eminescu – Opere politice este o primă încercare de redare integrală a articolelor cu profil politic publicate de Poet, după finalizarea şi apariţia ediţiei de Opere îngrijită de Editura Academiei. 
Spre deosebire de ediţia I. Creţu, care publică articolele într‑o ordine strict temporală, actuala ediţie le grupează pe mari tematici, în cadrul acestora păstrîndu‑se, se înţelege, aceeaşi aşezare funcţie de data publicării. Prin gruparea textelor pe cîteva dintre dominantele tematice ne-am propus asigurarea unei viziuni mai clare asupra evoluţiei şi unităţii de gîndire a Poetului în problema abordată. La finalul fiecărui text sînt consemnate publicaţia şi data la care a apărut. 
Merită remarcată continuitatea şi consecvenţa viziunii eminesciene în articole, pe indiferent ce temă, de la debutul publicisticii sale pînă la final. Parcurgerea, de către cei preocupaţi, a publicisticii politice eminesciane poate elimina numeroasele prejudecăţi, truisme şi afirmaţii eronate care circulă, în prezent, în publicistica noastră, inclusiv culturală, fără a avea acoperire în cele scrise de Poet. 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0436 sec