Cuvinte de aur. Vol. XI - Fecioria si monahismul

Cuvinte de aur. Vol. XI - Fecioria si monahismul
ISBN: 978-606-550-265-9
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 248
Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1

DESCRIERE

Cuvinte de aur. Vol. XI - Fecioria si monahismul - Sfantul Ioan Gura de Aur

 

Hristos, dupa ce a venit ca om, a adus viețuirea ingereasca, a preschimbat pamantul in cer si a poruncit lucrurile acestea, incat cei ravnitori sa le implineasca. Si i-a asemanat cu puterile netrupesti, si i-a facut pe oameni ingeri, si i-a chemat spre slava celor viitoare, si a randuit luptele cele mici, si i-a indemnat sa zboare pe culmi mai inalte, si sa urce spre apsidele cerului, si sa se lupte impotriva demonilor, si sa infrunte intreaga ostire a diavolului. Si, in timp ce au trup si sunt legați de trup, sa-si omoare trupurile, si sa alunge departe tulburarea care vine din patimi. Si sa poarte doar trupul, si sa se ia la intrecere cu puterile netrupesti.


Monahii, dupa ce au evitat piețele, si cetațile, si tulburarile lumesti, au preferat viața in munți, care nu are nimic comun cu lucrurile de aici, nici cu tristețea lumeasca, nici cu durerea, nici cu o grija atat de mare, nici cu primejdiile, nici cu cursele, nici cu invidia, nici cu gelozia, nici cu iubirile nebunesti, nici cu nimic altceva asemanator.
Prin viața de aici ei mediteaza la lucrurile Imparației cerurilor, vorbind cu vaile, cu munții, cu izvoarele, in liniste si tihna, si inainte de toate acestea cu Dumnezeu. Si locasul lor este curat de orice zgomot, in timp ce sufletul lor este liber de orice patima si neputința, mai gingas si mai usor si mai neprihanit decat vazduhul cel mai curat.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0457 sec