Cum sa traim 150 de ani

Cum sa traim 150 de ani
ISBN: 973-47-0439-2
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 320
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero

DESCRIERE

Cum sa traim 150 de ani …cartea de fata nu contine diete miraculoase; in cuprinsul ei veti gasi principii simple de pastrare si protejare a sanatatii. Nu veti gasi necesitatea socotirii stricte a caloriilor, dar veti intalni principii nutritionale simple, evidente si naturale. Autorul evidentiaza legatura stransa dintre sanatate si felul cum mancam, cum respiram si cum avem grija de toate necesitatile noastre fizice si fiziologice. …concluzia: sanatatea se afla in mainile noastre. Terapiile sunt non-invazive si pot fi facute acasa, fara ajutor, folosind ingrediente naturale, fara arsenalul obisnuit de substante farmaceutice. Cartea mai contine si cateva metode neobisnuite, aproape socante, dar extrem de eficiente de detoxifiere a organismului. Ele se bazeaza pe traditiile vechi de milenii ale medicinei naturiste orientale si occidentale, dar sunt ignorate de medicina moderna „clasica”. Cum sa traim 150 de ani ne invata cum sa adoptam practici sanatoase pentru a ne prelungi durata de viata. De la intarzierea procesului de imbatranire la sfaturi pentru prevenirea imbolnavirilor, o respiratie corespunzatoare, un regim alimentar sanatos si efectuarea de exercitii fizice, eliminarea toxinelor din intestine, rinichi, ficat si sange, „Cum sa traim 150 de ani” este un supliment pe care-l recomandam cu entuziasm la lista de carti esentiale din domeniul sanatatii si ingrijirii medicale. Sfaturile cuprinse in aceasta carte ajuta zilnic mii de cititori sa duca o viata mai sanatoasa si mai implinita, constituindu-se intr-un ghid de longevitate, sanatate viguroasa si o stare de bine generala. Din Carte: Nu mulţi dintre noi ştiu că intestinul gros al unei persoane conţine 8-15 kg de materie fecală întărită pe care o purtăm după noi toată viaţa. De obicei, după vârsta de 40 de ani, intestinul gros devine atât de plin de materie fecală, încât aglomerează celelalte organe şi împiedică buna funcţionare a ficatului, rinichilor şi plămânilor. Reprezintă o cauză importantă a multor boli. Să vă explic cum funcţionează. Toate produsele alimentare sunt împărţite în mod obişnuit în patru categorii: 1. Proteine - carne, peşte, ouă etc. 2. Carbohidraţi - pâine, miere, dulciuri, cartofi etc. 3. Grăsimi - unt, ulei, untură etc. 4. Fructe şi legume, sucuri de fructe. Digestia majorităţii carbohidraţi lor, fructelor şi legumelor începe în gură şi continuă în intestinul subţire. Grăsimile şi proteinele se digeră în stomac. Ingerarea cărnii şi a cartofilor împreună este destul pentru a provoca probleme digestive. Nu ne gândim că există perioade diferite de digestie pentru categorii diferite de alimente. Cu toate acestea, digestia cartofilor durează o oră; carnea se digeră în trei, până la cinci ore. O mare parte din energia organismului nostru, care ar putea fi folosită pentru procesele necesare vieţii şi lupta împotriva bolilor, se risipeşte în timpul digestiei şi eliminării resturilor de pe urma unei cine ce conţine categorii de produse alimentare combinate incorect. Rămăşiţe de alimente nedigerate pătrund în intestinul gros, separat de cele digerate, şi formează straturi de materie fecală stagnantă. Intestinul nostru gros seamănă cu un vas cu sol fertil sub forma alimentelor digerate. Organismul este ca o plantă. Pereţii intestinului gros sunt căptuşiţi cu rădăcini, ca rădăcinile unei plante, care absorb substanţele hrănitoare în sânge. Fiecare grup de rădăcini hrăneşte un anumit organ. Resturile nefolositoare sunt eliminate. Ce se întâmplă cu bucăţile nedigerate? In timpul următoarei mese, o nouă bucată se adaugă celei vechi, apoi o alta. Mâncarea nedigerată se lipeşte de pereţii intestinului gros. Ducem cu noi câteva kilograme din aceste bucăţi. Nu e greu de imaginat ce se întâmplă cu alimentele "depozitate" timp de mulţi ani la temperaturi de peste 36° C. Intestinul îşi duce încă la îndeplinire funcţiile de absorbţie sub acest strat de mizerie şi furnizează corpului toxinele şi substanţele carcinogene produse de procesul de degradare. Evident, acesta nu este un material bun pentru construirea unor celule sănătoase. Toxinele circulă odată cu sângele şi ne distrug gradual sănătatea. Putem trage concluzia, din cele de mai sus, că nu avem niciodată un singur organ bolnav. Intregul nostru organism este bolnav. Unul dintre organe cedează primul, dar tratarea acestuia nu rezolvă problema. Atunci când tratăm o anumită boală, tratăm simptomul local al unei probleme generale mai mari - poluarea întregului corp. Când tratăm o anumită dereglare, principalul vinovat rămâne netratat şi este gata de a ataca din nou. Intestinul otrăvit furnizează încontinuu substanţe toxice întregului organism. Devine sursa unei otrăviri generale. Depozitele de materie fecală stagnantă formează straturi întărite. Imensul sac de resturi împinge organele interne din locul lor, pune presiune asupra diafragmei şi o elimină din procesul de respiraţie, scăzând în mod semnificativ capacitatea plămânilor noştri. Ficatul este împins de la locul lui; rinichii sunt sub presiune; intestinul subţire nu are suficient spaţiu pentru mişcările sale; bărbaţii constată că sistemul lor uro-genital este aglomerat. Partea inferioară a rectului se află sub cea mai mare presiune; venele suprasolicitate se dilată şi formează cheaguri de sânge. Un intestin gros otrăvit poate provoca nenumărate probleme… CUPRINS: Din partea editorului Către cititorii mei PARTEA I. Cinci factori dăunători pentru sănătate Putem trăi 150 de ani? NEGLIJAREA COLOANEI VERTEBRALE O coloană vertebrală bolnavă înseamnă un organism bolnav RESPIRAŢIA INCORECTĂ DIETA INCORECTĂ Ce consumăm şi ce ne consumă Pericolul alimentelor rafinate. Criminalul dulce Dependenţa de lapte Boala din biberon Cine are nevoie de ulcer? Cazeina nedigerabilă Calciu, grăsimi şi colesterol Adevărul despre carne - bomba cu ceas Mai puţină făină, mai multă putere Făina rafinată ne face să suferim Pericolul drojdiei Pâinea nedospită (produsă numai din făină de grâu şi apă, fără drojdie) Cercul vicios Dieta şi buna dispoziţie Suntem ceea ce mâncăm Nu trebuie să fim toţi vegetarieni Boala în farfurie LIPSA IGIENEI CORPORALE INTERNE Ai grijă de sănătatea ta la fel de atent şi delicat precum ai grijă de maşina ta Auto-intoxicarea Sângele este viaţă Microflora intestinului gros Intestinul gros şi sănătatea noastră Cele şapte sisteme de curăţare a organismului Ne putem mândri cu felul nostru de a fi? INCAPACITATEA DE A TRĂI O VIAŢĂ FERICITĂ PARTEA A II-A. Coloana vertebrală sănătoasă: temelia unui organism sănătos De ce este sănătos dormitul pe o saltea tare? De ce este dăunător dormitul pe o saltea moale? De ce este perna tare benefică sănătăţii? Operaţia coloanei vertebrale ar trebui să fie ultima soluţie Prevenţia este cea mai bună strategie pentru evitarea problemelor de coloană PARTEA A III-A. Obezitatea - inamicul numărul unu Coloana vertebrală ne controlează metabolismul De ce sunt ineficiente programele de slăbire? Obiceiurile proaste ce conduc la obezitate Cum slăbim? PARTEA A IV-A. "Doctorii naturali" care îţi sunt mereu alături EXERCIŢIUL FIZIC Viaţa este mişcare Mersul pe jos Alergarea vindecătoare Mersul desculţ AERUL Aerul şi viaţa Respiraţia şi îmbătrânirea Respiraţia şi fumatul Respiraţia corectă ajută la reducerea greutăţii Respiraţi pentru sănătate Respiraţia completă Respiraţia terapeutică Respiraţia de curăţare Respiraţia solar-lunar Tehnica vietnameză de respiraţie Concluzie APA Apa poate fi remediu sau otravă Apa din organismul nostru Apa pe care o bem Apa minerală Apa structurată Cum trebuie să bem? Ce este mai bun: ceaiul, sau cafeaua? Memoria apei Sucurile pot face miracole Sucurile proaspete sunt cele mai bune Sucurile de fructe şi legume - sursă de sănătate Cocteiluri care vindecă CALD Şl RECE Apa vindecătoare Băile terapeutice acasă Extraordinara putere a saunei Construiţi-vă imunitatea! Cine poate folosi sauna? Sauna şi inima Sauna cu efect de calmare Efectele purificatoare ale saunei Puterea saunei Sauna şi pielea Ce trebuie să bem în saună? ALIMENTELE Alimentele combinate corespunzător Principiile consumului de alimente bogate în proteine Principiile consumului de carbohidraţi Principiile consumului de grăsimi Principiile consumului de fructe Principiile consumului de legume Cum ar trebui să mâncăm deserturile? Secretele unui regim alimentar sănătos Cum să planificăm un regim alimentar sănătos Caloriile goale Principiile digestiei specifice Mâncarea înţeleptului Gustul alimentelor Gusturile produselor Focul digestiv Cât de mult trebuie să mâncăm? Media de aur Schimbarea obiceiurilor alimentare Regimul alimentar şi cancerul Ingrediente care cauzează tumori maligne Substanţe care ne protejează de cancer MINTEA Ce este o boală? (Acest capitol nu se aplică şi bolilor genetice) învaţă despre tine Gândul vindecător Atitudinea pozitivă faţă de viaţă Bătrâneţe voioasă îmbătrânirea este o problemă de atitudine Mecanismul îmbătrânirii Arta de a rămâne tânăr Secretele ridurilor Aspectul nostru - reflexia sănătăţii PARTEA A V-A. Temă de meditaţie Intrebări şi răspunsuri PARTEA A VI-A. Curăţarea completă a corpului IGIENA EXTERNĂ Curăţarea dinţilor Curăţarea limbii Curăţarea nasului Curăţarea urechilor IGIENA INTERNĂ A CORPULUI Curăţarea intestinului gros Clisma Folosiţi chefir, suc de mere şi salate de legume pentru a vă curăţa intestinul gros Folosiţi fructele pentru a vă curăţa intestinul gros Cum să construim o microfloră intestinală sănătoasă Curăţarea ficatului Instrucţiuni pentru curăţarea ficatului De câte ori putem curăţa ficatul? Regimul alimentar după curăţarea ficatului Utilizarea sucurilor de legume la curăţarea ficatului Curăţarea ficatului cu suc de mere Curăţarea oaselor şi a articulaţiilor Curăţarea rinichilor Curăţarea limfei şi a sângelui de compuşi radioactivi şi toxici (utilă în special după chimioterapie) Curăţarea sistemului circulator (vasele de sânge) Metode suplimentare de curăţare internă a organismului Clisma cu miere Clisma cu cafea Curăţarea ficatului Curăţarea rinichilor Curăţarea sistemului circulator Curăţarea glandei tiroide Curăţarea organelor respiratorii Curăţarea ochilor (cristalinului) Utilizarea ridichii negre pentru curăţarea organismului (Articulaţii, sistemul limfatic, sistemul circulator şi alte organe interne) Curăţarea nucleelor de radiu şi a metalelor grele din organism Terapie cu ulei PARTEA A VII-A. Sănătate fără medicamente. Reţete de medicină populară Boli legate de vreme Tulburări ale sistemului digestiv Tulburări cardiovasculare Dureri ale articulaţiilor, oaselor şi muşchilor Diabet Menopauză Ochi Arsuri Hidropizie Reîntinerirea organismului după o boală gravă Puterea de vindecare a oţetului din cidru de mere ANEXA A. Interviuri cu autorul ANEXA B. Extrase din articole publicate în revista lunară Czlowiek, Zdrowie, Natura Szaman ANEXA C. Reţete pentru sănătate ANEXA D. Semne exterioare ale tulburărilor interne ANEXA E. Ritmul biologic şi pielea

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0400 sec