Bucuria insingurarii

Bucuria insingurarii
Editura:
Anul publicării: 2017
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1

DESCRIERE

Bucuria insingurarii – Pr. Constantin Necula

Bucuria sederii in prietenie

Anticii greci spuneau: „A nu te minuna de nimic este inceputul ințelepciunii” sau „A te minuna de toate este inceputul ințelepciunii”. Aceasta zicere parca vrea sa ilustreze ceea ce ma anima in timpul si contextul dat de Dumnezeu: minunea de a-l cunoaste pe parintele meu de suflet, Parintele Constantin Necula. Sunt indemnat sa scriu cateva cuvinte despre intalnirea cu parintele si ceea ce ma incearca este un sentiment de bucurie, greu de asezat in fata dumneavoastra. Voi incerca totusi sa adun in cateva randuri intamplari, ganduri, emoții si stari pe care le-am trait impreuna.


De multe ori, dupa conferințele cu parintele Necula mi se adresa o intrebare; grea sau usoara, inca nu imi dau seama: de unde il cunosc si cum ne-am intalnit? Am raspuns la aceasta intrebare public, in deschiderea primei sezatori duhovnicesti de la Biserica Militara Sfantul Gheorghe si Eroii Neamului din Bacau. Il cunosc pe parintele Constantin Necula din anii de seminar, cand i-am citit una dintre carți – Indumnezeirea maidanului – si am constientizat ca imi place tare mult ce si cum transmitea autorul. Citind din ce in ce mai multe carți de-ale parintelui, am realizat ca stilul clar, apropiat de cititor si profund m-a determinat sa simt ca devenim cunoscuți si chiar apropiati. Cu timpul, l-am regasit in predicile si conferințele filmate si am realizat ca acest om imi place, insa gandul ca as putea avea bucuria de a-l intalni personal era departe de mine.
In iulie 2010 Dumnezeu a randuit ca la Intrunirea Tinerilor Crestini Ortodocsi, un eveniment de suflet destinat tinerilor romani, organizat in Poiana Nemțisorului, sa participe si parintele Constantin Necula. Dupa ce parintele a purtat un calduros dialog cu cei peste 800 de tineri, am avut randuita intalnirea la care doar visam si la care nu ma asteptam. Am facut cunostința si apoi am povestit ca doi vechi prieteni pana noaptea tarziu. Acel moment a fost, fara doar si poate, raspunsul la multele ganduri inalțate catre Dumnezeu in a implini dorinta de a-l intalni pe parintele meu de suflet. De aici incolo, momentul se transforma in taina prieteniei ce ne leaga si care face ca viața mea sa fie mult mai frumoasa.


Sunt bucuros, extrem de bucuros de apariția acestei carți-implinire, de faptul ca am privilegiul si incantarea de a povesti cu prietenul-parinte Constantin Necula de la Sibiu, iar aceste povesti de suflet sa ajunga si la sufletele dumneavoastra. Cartea se doreste a fi o implinire a bucuriei ce ne insoțeste in aceasta perioada. In ultimii ani, Biserica Militara Sfantul Gheorghe si Eroii Neamului din Bacau a avut onoarea si privilegiul de a-l gazdui de mai multe ori pe parintele Constantin Necula de la Sibiu, care, prin sacrificiul de timp pe care il face, a devenit parintele Constantin din toata Romania (este parintele romanilor de acasa si de peste tot…)


Aparitia editoriala coincide cu implinirea a zece ani de la sfințirea bisericii, cand avem din nou bucuria de a-l asculta pe parintele Constantin Necula. Cartea aceasta este si o reusita a parintelui Necula de a ramane in mijlocul nostru, chiar si atunci cand este plecat, misiunea parintelui fiind de calator si daruitor de bucurii celor care il intalnesc. In aceasta lucrare s-au adunat momente de intalnire cu parintele Constantin, prilejuri de bucurie, ganduri de prietenie si inima buna.


Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot si pentru toate! Mulțumiri se cuvine sa aducem Inaltpreasfințitului Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, care ne-a susținut si ne-a binecuvantat aceste sezatori duhovnicesti. De asemenea, aduc mulțumiri parintelui Constantin si lui Romeo pentru rabdare si disponibilitate, pentru prietenie si frațietate, pentru grija si dragoste. Nu cred ca am cum sa mulțumesc indeajuns prin cuvinte – care par prea sarace in a exprima ceea ce simt –, astfel ca voi duce mulțumirile mele catre Maica Domnului Prodromița si o voi ruga sa mijloceasca pentru ostenitori Bucuria Raiului.

 

CUPRINS:
 

Bucuria sederii in prietenie……7

Maica Domnului, Buna Vestire a Postului Invierii ….. 11

Taina Nasterii lui Hristos in suflet de copil – scurt exercitiu de admiratie - ….. 75

Mucenicia, haina de lumina a Ortodoxiei….. 120

Crestinismul, bucuria insingurarii………….. 172

Maica Domnului, educatia feminitatii in Hristos si in Biserica……. 221

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0460 sec